KenkoLight a természetes fényenergia


Nikken Kenko Light  

A teljes spektrumú világítás egészségi előnyei

Mindannyiunknak szüksége van naponta legalább egy órányi szűretlen napfényre!

Jobb hangulat

  • Erősebb mentális tudatosság, koncentrációés produktivitás
  • Magasabb látás és színérzékelés
  • Jobb alvás
  • Szuper feltöltődött immunrendszer
  • Több energia
  • Kisebb szem igénybevétel és fáradás és csillogásmentes, kényelmes olvasási környezet
  • Nagyobb tanulási képesség és intelligencia

Kezdve azzal, hogy amikor a fény belép a szembe, nem csupán a látóidegekhez  jut el, amik lehetővé teszik, hogy lássunk, de a hipotalamuszba is. Mivel a napfény a test órájának egyik leghatásosabb szabályozója, szintén ez a leggyorsabb eljárás pl. az időeltolódásból származó levertség kiheverésére

A természetes fény jótékony hatása már egész évben elérhető! A legtöbb szervezet fennmaradásához természetes napfényre van szükség, a modern életvitel azonban a napsütéses órák alatt jórészt épületen belül zajlik. Különösen a téli hónapokban fordulhat elő, hogy mindössze csekély mértékben jutnak el hozzánk a földi élet fenntartásához létfontosságú fényfrekvenciák, amelyek bizonyítottan segítenek a testi jólét és a szellemi egészség támogatásában. Ezenkívül a fénycsövek és az izzók frekvenciája villódzó hatást kelt, amelyről megállapították, hogy a  kimerültség és a szemfáradtság kialakulásáért felelős.

A Nikken –  mely nemzetközi vállalatként arról híres, hogy egészségesebb életmódot támogató megoldásokat teremt – teljesen tisztában van az ilyen jellegű a problémákkal, ezért kifejlesztette a KenkoLight™‐ot, hogy Ön is élvezhesse az irodájában és az otthonában is a természetesebb megvilágítás előnyeit a nap bármely órájában, bármely  évszakban. A Nikken KenkoLight által kibocsátott világítást szolgáló LED teljesen más technológián alapul, mint az izzók vagy a fénycsövek. Ezt úgy tervezték, hogy a villódzás és vakítás kiküszöbölésével a látható  hullámhossz teljes spektrumában szolgáltasson fényt, beleértve azt is, amely a természetes, látható  napenergiának felel meg. A spektrum természetesebb, kék végének kihangsúlyozásával, amelyet  általában a szabadban érzékelünk (ellentétben a hagyományos benti megvilágítás mesterséges sárga  színével), a KenkoLight számos pozitív hatást kiválthat, beleértve a hangulatjavítás elősegítését, a  kimerültségnek és a szemfáradtság leküzdését, elsősorban a munkahelyen pedig a termelékenység  és koncentráció fokozását. Ráadásul a LED sokkal energiatakarékosabb is. A KenkoLight 30%‐kal kevesebb áramot fogyaszt, mint  amennyi egy darab 40 wattos izzólámpa működtetéséhez szükséges. Hatvanszor hosszabb ideig tart!  Ráadásul a Nappal ellentétben a KenkoLight nem bocsát ki esetlegesen káros ultraibolya sugarakat.  

Amellett, hogy ideális asztali lámpa, a KenkoLight karja lecsukható, így megnyugtató hangulat‐ vagy  éjjeli lámpává alakítható. Még digitális órakijelzővel és időzítővel is rendelkezik, amely beállítható  reggeli ébresztésre, ilyenkor fokozatosan növeli a fényerősséget a napfelkelte vagy hajnal  felidézésére, így segíti a természetesebb ébredési és alvási ciklus kialakítását.