DrMargolis tapasztalatai

A következő 14 esetet a 36 éve gyermekorvosként működő harrisburgi orvos, Dr. Margolis gyűjtötte össze, aki Nikken tanácsadó és mágneses termékeket próbáltatott ki néhány figyelem és magatartászavaros betegével.

Dr. Margolis felajánlotta a mágneses termékek használatának lehetőségét a figyelemzavaros betegeinek, hogy kipróbálják, enyhíti-e a tüneteiket. A kísérletet a nyári szünidő alatt hajtották végre, így nem ütközött az iskolai teendőkkel. A szülők  kérdőívek kitöltésével a fizikai viselkedést, az érzelmi állapotot és figyelmet/memóriát pontozták a mágnesek használata előtt, azok használata közben és után. 28 gyermek vett részt a vizsgálatban. Az időtartam 1 hétben való meghatározására alapvetően a termékek rendelkezésre állása miatt volt szükség: más gyermekek is vártak arra, hogy használhassák őket.   A kipróbált termékek a Nikken  matrac, a  párna és  a kerek mágnes voltak, mely utóbbit medálként a mellkason hordták. Minden páciens egy-egy hétig használta a termékeket.   

Az esetleírásokat a szülők szolgáltatták A vizsgálatban részt vett 28 gyerek közül 19 esetében mutattak jelentős javulást az értékek, amiket akkor mértek, amikor használták a mágneses termékeket. A gyerekek mind egy vagy több mágneses terméket használtak. Azoknál a gyerekeknél, akiknél nem volt tapasztalható változás, Dr Margolis azt állapította meg, hogy egy mágneses terméket használtak. Kérdés, hogy érzékeltek volna-e változást, ha hosszabb ideig használják a termékeket vagy ha további termékeket is kipróbálhattak volna.

* “A mágnes használatakor Christopher (10 éves) hangulata és viselkedése a gyógyszeres kezelés alatt tapasztalt hullámhegyek-hullámvölgyekhez képest egész napon keresztül sokkal kiegyensúlyozottabb volt. Új volt számunkra, hogy boldog, és nem az az első dolga reggel, hogy velünk veszekedik. A nagymamája azt mondta, hogy boldogabbnak látta a mágnes viselése idején. Christopher étvágya sokkal jobb volt a mágnes használata közben – majdnem mindig evett valamit!”

* “A 11 éves Ian 3 mágneses terméket használt: a matracot, a párnát és a mágneskorongot. Ez idő alatt sokkal nyugodtabbnak, kipihentebbnek és fókuszáltabbnak tűnt. Majdhogynem azonnali hatás volt tapasztalható. Augusztus 3-án (szombaton) például miután éjszaka nem használta a matracot és a párnát Ian viselkedése verekedőssé és lobbanékonnyá vált, és kezelhetetlen volt. Ebédidőben felhelyeztük rá a mágneses korongot, ami majdnem azonnal lenyugtatta. Általában, amikor étterembe megyünk Ian nem képes nyugodtan ülni és mindennel elkezd játszani, ami a keze ügyébe kerül. A mágneses termékek kipróbálásának ideje alatt két alkalommal mentünk el vacsorázni, és ő nyugodtan ült, sőt mi több, felnőttes társalgást folytatott velünk. Míg korábban három alkalommal kapott beírást rossz magaviselet miatt a nyári napközis tanáraitól, a teszthét ideje alatt nem számoltak be neveletlen viselkedésről. Múlt héten, a tesztelés vége után megint kapott egy figyelmeztetést. Meggyőződésünk, hogy a mágneses termékeknek pozitív hatása lehetett Ian viselkedésére, és meg szeretnénk azokat vásárolni, hogy folytassuk a “kísérletet”.”

*„Ryan (11 éves) nem kapott kezelést és gyógyszereket a tesztelési időszak (mágneses termékekkel végzett kísérlet) után 1 napig és ekkor abba az állapotba kezdett visszatérni, ami a teszt előtt jellemezte. Ryan sokkal együttműködőbb,volt, kellemesebb volt vele beszélni, és annyit a termékhasználat ideje alatt. Sokkal könnyebben lefeküdt aludni. (Felismerte, hogy fáradt.) Ryan nem volt Egész készségesen hordta a mágnest. A mi problémánk az ingerültsége és az izgatottsága voltak. Amikor Ryan gyógyszert szed, tompának és rendkívül nyugodtnak látszik. Ez néha jó, de én nem hiszem, hogy ez tényleg a mi Ryan-ünk. A kísérlet alatt nem volt nyomott. Volt, hogy felidegesítette magát, de rászóltunk, mire észrevette magát, és jobban tudta kezelni a helyzetet, hogy lecsillapodjon. A termékek tesztelése alatt Ryan sokkal inkább egy olyan “normális” kisfiúra hasonlított, akinek nincsen figyelemzavara, és akinek a viselkedését iránymutatással és bátorítással lehet javítani.”

* „Ég és föld volt a különbség. A mágnesekkel egy tündér volt, nélkülük pedig egy ördög.”

* „Shaun (9 éves) azt állította, hogy kevésbé érezte dühösnek magát miután 2 napig hordta a mágnest. Ugyanezt tapasztalta magán akkor is, amikor 2 napig gyógyszert szedett.”

* Vincent (5 éves) szombaton kezdte el használni a matracot és szerdára jelentős változást mutatott. Koncentrációja és a viselkedése javult, és már nem volt olyan ellenséges. Még rajzpapírt is kért néhányszor – korábban rajzolásban alig lelte örömét. Képes volt hosszabb ideig egy helyben ülni, és csinálni valamit, ami – mint már mondtam – nagyon kevésszer fordul elő. A magatartásában és hozzáállásában javulás mutatkozott. Néha szájal velünk, ami szintén nem történt meg szerda és szombat között. Vasárnap elvittem a matracot. Majdnem azonnal visszetért „eredeti önmaga” következő héten.”

* “A matrac használata után pozitív változást vettünk észre. Úgy érezzük, ez jó hatással van Shannon-ra.”

* „Sean (11 éves) a matracot és a párnát használta. Nagyjából ugyanúgy viselkedett, talán egy kicsit nyugodtabban. Amikor felidegesített minket, a szobájába küldtem, hogy pihenjen az ágyán. Miután a mágneses matracon pihent, nyugodtabbnak tűnt. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a mágneseknek köszönhető-e vagy pedig annak, hogy a szobájában nem érte inger. Sean időnként levitte a mágneses párnáját a nappaliba, hogy azon feküdjön TV nézés közben. Az elején sokkal jobb étvágya volt… ami a kísérlet alatt megmaradt. Gyógyszerszedés mellet Sean kissé nehézkesen aludt el, de nem nehezezebben mint más gyerek. A matracot használva gyorsan álomba zuhant és reggelig aludt.

* „Mike (7 éves) nem mutatta látható jelét javulásnak a mágnesekkel. Kérem, tájékoztassanak minket BÁRMILYEN más alternatív megoldásról. Nagyra értékeljük a munkáját és kutatását.”

* „Paul (39 éves, Mike apukája)… a mágnes nagyon jól működött. Mélyen tudtam aludni tőle és érezhetően nyugodtabb voltam nap közben. A mágnes csökkenti az ingerlékenységet és a lobbanékonyságra való hajlamot. A változások 4-6 órával a mágnes viselése után jelentkeztek.”

* „Jen (18 éves) a kísérlet előtt 4 nappal abbahagyta a gyógyszei szedését. A 4. napon úgy éreztem: ennyi volt. Vissza a gyógyszereket. Már ki sem akartam próbálni a mágnest. A viselkedése szörnyű volt: KELLEMETLENKEDő és ELLENSÉGES. Étvágya még volt, de nagyon nyugtalan és kedvetlen volt. Ez így ment szerdáig. Amikor felkelt, lezuhanyozott, a mellkasára helyeztük a mágnest, és reméltük a legjobbakat. Szerda (július 10.) estére a dolgok lassan megint normálisan kezdtek működni (akármit is jelentsen ez). Csütörtökön már jobban érezte magát mint előző nap. Elkészítette egy állásjelentkezéshez az önéletrajzát (ő maga írta meg, gépelte be és szerkesztette, a szokásos 100 kérdés feltevése nélkül). Teljesen lenyűgözte a barátait, akik ismerték őt az évek során. Azt gondolták, hogy egy másik ember. Judy, a legjobb barátnőm, aki háromgyermekes anyuka le volt döbbenve, hogy mennyivel jobb a hangulata, összeszedett és büszke arra, amit csinált. Pénteken elmentünk az engedélyéért a munkához. Nagyon büszke vagyok rá, hogy milyen jól helyt állt. Azt hiszem, hogy jó irányba tartunk. Jen elégedett magával. Remélem, megkapja a munkát a napköziotthonban. Hosszú idő óta először örül magának vagy bárminek. Jen július 19-ig hordta a mágnest. Néhány este úgy döntött, hogy nélküle alszik. Amikor reggel felkelt, nyilvánvaló volt a különbség. Több ideig tartott összekészülnie és elrendeződnie. Amint lezuhanyozott, és a mágnes a helyére került, a dolgok rendeződtek. Július 20-án úgy döntött, hogy nem szed több gyógyszert; szeretné a mágnest használni.”

* „Érzéseim összefoglalva a változásról: korábban nagyon zaklatott volt. Ez legjobban a szemléletmódját és viselkedését jellemezte. A matrac jól láthatóan lenyugtatta, lehetővé téve azt, hogy figyelmes legyen. A kapcsolatunk alapjában véve változott meg. Mellesleg soha nem meséltem neki a martac tulajdolnságairól. Csak azt tudja, hogy vettem egy újat, mert a régi már nem volt jó… az ágy elég drága volt és úgy éreztem, hogy kicsit őrült dolog volt megvenni, de nagyon jó vételnek bizonyult. Remélem, hogy ez továbbra is biztosítani fogja John-nak a nyugodtságot, hogy még eredményesebb legyen az életben.”

* A 14 éves Thom haragos, veszekedős, lobbanékony fiú volt, aki éjszakánként ágybavizelt. Több alkalommal el kellett neki mondani, hogy csináljon meg dolgokat, mielőtt végrehajtott volna valamit. A leckeírás nagyon nem volt kellemes, rengeteg üvöltözéssel és alacsony hatékonysággal járt tanulás terén. Fiatalabb testvérei (6 és 8 évesek) állandóan az idegeire mentek, és mindig viták robbantak ki. „Azon nyomban, hogy elkezdte használni a … termékeket, és hogy abbahagyta a gyógyszereket, bámulatos változások kezdődtek. 12 nap alatt összesen kétszer pisilt be; a hangulata pedig általában boldog volt. Az étvágya, amit a gyógyszerek elnyomtak, nagyon szépen visszatért. Egy szívélyes, barátságos gyerekké változott, aki már nem haragudott a világra, tisztelettel bánt az édesanyjával, és tekintettel volt az érzéseire. Vita nélkül hajlandó volt tenni a dolgát; néha segített a főzésben és a takarításban, anélkül, hogy megkérték volna rá. Testvérei viselkedése nem zaklatta fel, és most már jó példát is mutat nekik. Az érettségi szintje nagyot ugrott, lehet vele jókat beszélgetni. A házi feladatára a „jó móka” kifejezést használta… az édesanyja alig hitt a fülének! Az otthoni légkör hatalmasat változott – hála annak, hogy ilyen csodálatosan reagált a mágnesekre és a boldogságnak, amit megtapasztalt. Édesanyja, aki a családi vállalkozásban dolgozik, régebben rettegett attól, amikor haza kellett mennie amiatt a stressz és feszültség miatt, amit Thom viselkedése mindig okozott. Most várja, hogy haza mehessen és bámulatba ejti az „új” fia, és szörnyen jól érzi magát vele.”

* „11 éves lányunknak figyelemzavara volt, könnyen felzaklatta magát és emiatt gyógyszeres kezelést kapott. 2-3 havonta jártunk az háziorvoshoz különböző megbetegedésekkel. Júliusban abbahagyta a gyógyszereket, és elkezdett (mágneses) termékeket használni. Immár egy éve, hogy nem kellett betegséggel a háziorvoshoz mennie, 10 cm-t nőtt, felszedett 7 kilót és nagyon jól teljesít az iskolában.” Az alábbi terméktapasztalatoknak nem volt semmi közük a „kísérlethez”. Ezek a nagyszerű emailek később lettek hozzákapcsolva a beszámolóhoz.

* Van egy fiam, akit már szinte minden betegséggel diagnosztizáltak. Timothynál mindenféle viselkedészavart állapítottak meg. Ezek közül az ODD-t (ellenkező-kihívó magatartás) és a Tourette Szindrómához kapcsolódó viselkedészavart tartom megalapozottnak. 5 és fél évesen 18 komoly betegséggel diagnosztizálták – változtatni kellett a diagnózison, hogy indokolt legyen a gyógyszerek cseréje, amikor azok nem működtek. Az egész azzal kezdődött, hogy rosszul reagált az Amoxicillin-re. Bőrbetegségére akkor Hydrocortison krémet kapott – azóta nem is önmaga. Már 22 iskolába járt és 7 bentlakásos intézményben töltött hosszabb időt. 1997 októberében Dr. Margolis harrisburgi orvos beszámolt viselkedészavaros gyerekek Nikken termékekkel végzett kísérletéről. Azon a napon kivettem a fiamat a bentlakásos csoportból, ahol kezelték, leállítottam a gyógyszereket, és elkezdte a Magstrides-t és az alvásrendszert használni. Ezáltal kapott egy új életet – az egész családdal egyetemben!

* Harold Stagner (tanácsadó) indianapolisi patológus két klinikát vezet, ahol tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel foglalkoznak. Miután a Nikken mágneses termékek segítettek neki elmulasztani a migrénjét, elgondolkozott azon, hogy vajon tudnak-e segíteni a figyelemzavaros gyerekeken. 35 gyermek használt egy-egy alvásrendszert (a far-infrared technológiájú párna kötelező!) és a talpbetétet, és mindegyikük 2-6 hét alatt el tudta hagyni a gyógyszereket.

* A fiam 15 éves volt (9. osztályos), amikor találkoztam a Nikkennel. Ötödik osztályos kora óta Ritalint szedett: egyet vett be reggel és egyet kapott az iskolában a védőnőtől ebédidőben. Figyelemzavara volt, a hiperaktivitás nem igazán volt jellemző. Amikor csatlakoztam a Nikkenhez, minden családtagomnak talpbetétet adtam, és mindnyájan kipróbáltuk az alvásrendszert. Miután a fiam egy hétig használta a demo pak-ot, arra kért, hogy vegyünk neki egyet. Nem tudta megmondani, hogy miért, de tényleg jobban érezte magát tőle. Körülbelül egy hónap után azt mondta, hogy szerinte már nincs szüksége a továbbiakban a Ritalinra! Középiskolában, ha egy nap kihagyta a Ritalin adagját, mindig telefonált az egyik tanára. Megpróbáltunk így először egy hetet, majd még egyet. Azóta 2 év telt el, és nem kellett Ritalint bevennie egyszer sem! Figyelmeztetnélek titeket, hogy ha kölcsön kapsz termékeket, akkor lehet, hogy egy vagy két héten belül nem tapasztalsz változást. Lehet, hogy egy, két vagy három hónapig kell használni, ezért arra bátorítalak benneteket, hogy vegyétek meg. A gyerekek használják a Magsteps mágneses talpbetétet minden nap! Nancy Bullough

* Szeretném elmondani, hogy felnőtteknek ugyanúgy vannak figyelemzavaros tünetei. Néhány évvel ezelőtt agysérülésem volt, és figyelemzavarral diagnosztizáltak. Az orvosok gyógyszeres kezelést javasoltak (ami gyakran előfordul agysérülés esetén). Nekem korábban nem voltak ilyen tüneteim, és tudtam, hogy valakinél csak úgy 45 éves korában hirtelen nem jelentkezik magatartászavar. Elautasítottam a gyógyszereket. A Nikken termékek használatával és egyéb harmonizáló gyakorlatok végzésével visszanyertem azt a természetes képességemet, hogy szelektálni tudom az ingereket. A Nikken termékek egymást erősítve hatottak az energiagyakorlatokkal. Most már csak akkor vannak tüneteim, amikor tényleg sok stressz ér. Ali

* A következőkben olvasható egy beszámoló Lori Beardmore-tól, arról, hogyan használhatók a Nikken termékek figyelemzavarban szenvedő gyerekeknél. Van egy 8 éves magatartászavarban szenvedő fiunk, és azt tapasztaltuk, hogy néhány termék kombinációja nagyon sikeresen használható. A Nikken matracot, párnát, paplant és talpbetétet használtuk az elmúlt két évben. Az eredmények nagyon jók, és egybevágnak a Keith által továbbított emailben írtakkal. A fiunk mindig is nyugtalan alvó volt, és egész éjszaka hánykolódott az ágyban. Egy vagy két héten belül az alvási szokásai drámaian megváltoztak. Gyorsabban elaludt, és általában ugyanabban a pozícióban ébredt fel, ahogyan elaludt. Elkezdett a megszokottnál egy órával korábban felébredni. A viselkedése javult.

Tudjuk, hogy mit okoz az alvás hiánya, és tudjuk, hogy ez a drámai változás a Nikken termékeknek köszönhető. A Feng Shui elveit szintén alkalmaztuk az otthonunkban, és különös figyelmet szenteltünk a fiunk hálószobájának. (A Feng Shui az ősi kínai térrendezés művészete – az ember környezetének kiegyensúlyozása az egyéni igényekhez igazítva – az 5 pillérhez nagyon hasonló alapelvek alapján.) Vidámabb és csendesebb lett, és csak egy kirobbanása volt 3 hét alatt. Ez az a gyerek volt, akinek komoly kitörései voltak (naponta több alkalommal) a legkisebb dolgok miatt!

1999 áprilisában egy barátomnak nagyszerű tapasztalata volt a Magsteps talpbetéttel. Egy 2 éve tartó problémáján segített, amit az orvosok nem tudtak megoldani. Mutatott nekem egy cikket, ami egy olyan gyermekről szólt, aki nagyon hasonlított az én fiamhoz, és azt kérte, olvassam el, és gondolkozzak el rajta. A cikk arról szólt, hogy a szülők hogyan használták az ágyrendszert, és ez hogyan segített a gyermekük iskolai és otthoni viselkedésében. Jó néhány hónappal ez előtt kerültem kapcsolatba a Nikken termékekkel a jazztanárom, Jane Hartsell-en keresztül. A Kenkotherm könyökpántot használtam, mivel tornázás közben fájdalmaim voltak, és 100%-os javulást tapasztaltam.

Miután elolvastam a barátomtól kapott cikket, a fiam és én 1999 májusában elmentünk a hozzánk közeli Wellness Preview rendezvényre. Kész voltam bármit megtenni, hogy segítsek a fiam viselkedését „kiegyensúlyozni”. A fiam az óvoda óta gyógyszeres kezelést kapott a magatartása miatt. Gondot okozott neki, hogy a tanórát egy helyben végigülje, ugyanakkor vissza tudott mondani minden egyes szót, amit a tanár azalatt mondott, hogy ő mászkált. Folyamatosan baj volt vele: hangoskodott, amíg a többi gyerek dolgozott, fel-felugrált a székéből, amíg a többiek csendben a házi feladatukat írták, babrált az íróasztalán lévő tárgyakkal, iskolatáskájával, stb. A jegyei jók voltak, de a magatartása, mindig „elégtelen” volt. A gyógyszerek megoldást jelentettek – egy bizonyos szintig. Mindössze 4 órán keresztül hatott egy adag, így az iskolában is be kellett vennie egy másikat. Ahogy idősebb lett, egyre jobban szégyelte magát amiatt, hogy ebédidőben be kellett mennie a tanáriba, hogy megkapja az adagját. A reggeli 4 órán át tartó időszak alatt a viselkedése 3 órán keresztül jelentősen javult, azután egyértelmű jelek kezdték mutatni, hogy a hatás múlik. Így nap közben 1-1,5 órán keresztül, a két adag bevétele között a viselkedése rosszabbodott. Közeledett az a pont, amikor „már nem akarta bevenni azokat a gyógyszereket többé”. Minden reggel harcot vívtunk, hogy lenyelje a gyógyszert, ahelyett, hogy lehúzza azt a wc-n. A gondolatért, hogy ne kelljen többet gyógyszert szednie, hajlandó volt mindent kipróbálni, még egy mágneses matracot is, akármilyen furcsán is hangzott ez akkor. Én is kész voltam kipróbálni bármit, hogy megspóroljam a háromféle gyógyszerre kiadott havi 350 dollárt. 1999 májusában írtam alá a tanácsadói szerződést, és megrendeltem neki az alvásrendszert és a Magsteps talpbetétet. Megkértem az orvosunkat, hogy segítsen nekem abban, hogy megkönnyítsük a gyógyszeres kezelés leállítását. Miután kinevette magát a fiam mágneses matracán, azt mondta segít a gyógyszerekről való leszoktatásban. Fokozatosan hagyta el a gyógyszereket, az utolsó szemet 1999. július 15-én vette be.

Valójában amit megspóroltam a gyógyszereken – amelyeket nem kellett többé már megvenni – néhány hónap alatt megtérítette a mágneses termékek árát. Tudtam, hogy az igazi próbája annak, hogyan változott a fiam viselkedése az lesz, amikor ősszel megkezdődik az iskola. Nem mondtam meg a tanárainak, hogy abbahagyta a gyógyszeres kezelést; ők úgy gondolhatták, hogy otthon veszi be mindet. A viselkedését illetően ugyanolyan jól, hanem még jobban viselkedett mint akkor, amikor szedte a gyógyszereket. Az elmúlt évben a 8. osztályt végezve a fiamnak ez volt a legjobb éve az iskolában, és még néhányszor „elégségest” is kapott a magatartására. Nem tökéletes, semmilyen értelemben, de most úgy érzem, hogy van egy „normális” 14 éves fiunk.

Amikor 1999 szeptemberében elkísért az orvoshoz, és az orvos beszélt vele, és látta mennyit változott (ő volt az orvosa születése óta), hogy úgy mondjam, már találja nevetségesnek a dolgot. Jó néhányan az ismerőseim közül, akik a munkám kapcsán vagy magánemberként ismernek észrevették a fiam viselkedésében, magatartásában észlelhető különbséget. A fiam sokkal boldogabb, és ez engem is boldogabbá tesz. Ezen felül még tapasztaltunk egy olyan jótékony hatást, amire nem is számítottunk: megszűnt a fiam migrénes fejfájása – de ez egy másik történet. Ha ez az információ segít bármelyikőtöknek a távlati lehetőségek megvalósításában, használjátok hozzá.

Videó arról, milyen következményeket hordoz ez a vegyszerekkel teli világ, hogyan óvjuk gyermekeinket

.