Radioaktiv szennyezés

Radioaktív szennyezés – mit tehetek, hogy megvédjem a családom?

A lakosság körében tovább nő a megsérült japán atomerőmű által okozott szennyezés miatti aggodalom. A kockázat, a szennyezés egészségre gyakorolt hatása Magyarországon rendkívül alacsony. Ennek ellenére, sokan szeretnék tudni,milyen intézkedéseket tehetünk elővigyázatosságból, amely segít ellensúlyozni, illetve semlegesíteni a belélegzett vagy felszívódott radioaktív részecskék hatását. Mint mindig, most is a megelőzés a legjobb.

A Nikken cég termékeinek alkalmazásával hatékonyan óvhatja otthoni vagy irodai környezetét.

A Nikken KenkoAir  légszűrő szénszűrőt és ULPA szűrő tartalmaz, ugyanazt a technológiát, amely megtalálható a kórházi műtőkben és a klinikailaboratóriumokban. Sőt, kutatók korábban az un. HEPA szűrőt először a nukleáris létesítményekben történőhasználatra fejlesztették ki 1940-ben, mégpedig azért, hogy az esetleges radioaktívrészecskéket kiszűrjék a laboratóriumot elhagyó levegőből, megvédve ezzel a kutatókat a radióaktív porrészecskéktől, amelyek kockázatotjelenthetnek az egészségükre.

A  PiMag Vízrendszer több rétegű szénszűrője is kiszűri a szennyező anyagokat, így azokat is amelyek a szennyezett csapadékból, levegőből kerülnek ivóvizünkbe.  Azt sem szabad elfelejteni, hogy a radioaktiv mérgezésellenszerei is jelentős kockázatot jelentenek. Ezért is különösen fontos a szennyezés felszívódásánakmegelőzése, megakadályozása, melyet a Nikken levegő és a víz tisztító technológiái segítenekmegvalósítani otthonukban, hogy megvédjük családunk egészségét.